Lösenord

onsdag, april 29, 2015

Crêpes-lunch innan jakten på sommarjobb

Den här veckan i Paris, alltså, som jag får tillbringa med mig själv... Är helt underbar. Jag njuter varenda sekund, går timlånga promenader, lyssnar på podcasts, reflekterar kring livet, talar med Redoy i telefon, chattar med min syster, drömmer mig bort och andas in sommaren som nalkas.

 Igår såg jag ut såhär, innan jag tog mig ut på äventyr för att leta sommarjobb.
Efter att jag gått några stråk så började vinden vina och det blev lite småkyligt... Helt passande var det precis vid lunchtid, och jag bestämde mig för att besöka mitt favorit-crêperie för en lyxlunch!

... Fast...
.... Lunchtid för en svensk (12:00), är cirkus två timmar innan lunchtid för en fransos (14:00). Vilket betyder att jag fick hela stället för mig själv. Kalas, tyckte jag!

Så beställde jag in en simpel men så god galette; med ost och skinka. Givetvis hade jag mitt följeslagande korsord bredvid, för att ordentligt njuta av tiden.
Trots att jag satt länge i min ensamhet och njöt (förutom kyparen då, som kom titt som tätt och frågade om varannan tugga smakade gott. Jorå, det gjorde den. Varje tugga godare än den förra!), så hann jag inte alls långt med korsordet. Frågan är om jag är ur form, eller om det var galetten som distraherade mig...

Det ser ni här nedan, för när desserten kom ut, min crêpe med saltad karamell, vaniljglass och pralinkrokant, så hade jag nästan inte kommit någonvart i rutnätet.
Och längre än så hann jag faktiskt inte, för sedan hade crêpen min fulla uppmärksamhet. Mmmm...
När tallriken sedan var renslickad (bokstavligt talat) så var magen mätt och själven ännu lyckligare. En långlunch på två timmar blev det; en av de allra godaste, innan jag fortsatte min promenad vidare genom Paris och jakten på sommarjobb!

8 kommentarer :

 1. JAg haller tummarna för att du hittar ett sommarjobb som du trivs med!
  O Wiener lunchen blir ett mellanting mellan svensk- o paris-tid, klockan 13 =)

  SvaraRadera
 2. Hej! Lycka till, hoppas du hittar ett roligt och givande sommarjobb :) Du bor ju som ensam tjej i Paris. Känner du dig någonsin osäker? Funderar på att plugga där men hört massa om att det inte är en stad för en ung ensam tjej.. Att det är mycket trakasserier osv. Några tips eller så? :/ Blir lite orolig efter allt jag läst.

  SvaraRadera
 3. Hoppas jakten ger ett fint byte, gärna med anknytning till glass, crêpes, hamburgare eller boulangerie kanske? Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Anonym: Hmm, den här frågan har jag faktiskt fått mycket, och jag svarar likadant varje gång.. Nej... Det gör jag faktiskt inte! Konstigt nog, trots att jag vet att Paris är en farligare stad än Stockholm (där jag bor annars), så är jag mer harig i Stockholm. Kanske för att jag aldrig är ute när det är sent här i Paris, och om jag tar en nattpromenad... Så har jag nästan alltid sällskap. Sedan tror jag även att det har att göra med att jag bor i ett riktigt "rikt" och "lugnt" område med bara bostäder, gamla människor och familjer, vilket gör att det är inte mycket farligt som händer här i krokarna. Hade jag bott mitt i smeten (som jag ska göra i sommar!) så kommer jag nog vara mer osäker... Men det får tiden utvisa..!
  Sedan att det är killar som raggar, ja, det är det... Och vissa följer efter en fastän man säger nej, så, man får vara väldigt tydlig och hård, och till slut blir man av med de små iglarna.. ;)

  SvaraRadera
 5. teruko: Man kan ju bara hoppas!! <3

  SvaraRadera
 6. Jag förstår! :) Tack, jag kommer bo i centrala Paris dock, hehe men klarar väl mig. Blev så nervös att jag frågade flera av mina favoritbloggar, haha. Men tack för att du svarar så utförligt och schysst :)

  SvaraRadera
 7. Åh, snälla snälla - För en nybliven läsare,

  VAD heter stället?! Saliven fullkomligt flödar!

  SvaraRadera
 8. Anonym: Jag tror att du kommer klara dig ypperligt! Så fort du skaffar några bra vänner kommer du alltid hänga med dem också, och inte alls vara orolig :) Jag ska som sagt själv flytta in till 6e nu i juli, och jag tror (hoppas?) inte jag kommer ha ändrat uppfattning då.

  Alice: Gatan Rue de Montparnasse är helt fantastisk, där ligger crêperierna vägg i vägg och det är bara att välja och vraka!!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)