Lösenord

tisdag, mars 24, 2015

Tresse au Sucre

Efter restaurangbesöket den där dagen, så var det dags för dessert. Eftersom plånboken protesterade mot en 10€ chokladmousse efter en 20€ lunch, så valde jag att gå till det lokala boulangeriet istället.

Där fick jag syn på en kreation jag varit sugen på att testa ett bra tag, nämligen en "sockerfläta";


Tresse au sucre
Luftigt bröd med sockertäcke





Nog ser det ut som en lång, avlång munk i formen av en fläta. Mmm... Jag hade höga förväntningar, men samtidigt en rädsla om att den kanske skulle bli lite torr... (oroa er inte, jag hade min burk nutella att rädda situationen med om så skulle behövas!).




Men det, ska ni veta, behövdes inte alls. Den var luftig och saftig inuti, smälte så fint i munnen och var alldeles mjuk och go. Jag behövde inget komplement, och slukade den i ett nafs. Tänka sig, att något så enkelt som bröd och socker kan vara... så gott..!

På rankningslistan står fortfarande:
#1 Croissant aux amandes et nutella, #2 Tresse au sucre, #3 Pave chocolat caramel, #4 Turbichoc, och #5 Pain Suisse.

3 kommentarer :

  1. Du är sa duktig pa att sätta guldkant pa tillvaron =)

    SvaraRadera
  2. Jag är alltid livrädd att sådana där bakverk ska vara torra. Helst vill jag att de ska ha någon fyllning, typ vaniljkräm. Bra att du hade din burk med nutella ifall du skulle ha behövt rädda upp situationen.

    SvaraRadera
  3. Men alltså såna här bilder borde ju vara olagliga när jag sitter här och hungrar!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)