Lösenord

torsdag, januari 01, 2015

Vi skålar med glass, inte med champagne!

Mitt första (men förhoppningsvis inte sista) nyårsafton i Paris var fullspäckad! Med... jobb.... hade man kanske sagt, om inte mitt jobb hade handlat om att underhålla två livliga småpojkar! Familjen jag jobbar med har just flyttat från sin lägenhet till en takvåning som är mer än dubbelt så stor, och där belägrar vi oss numera. Lägenheten har en fantastisk utsikt över Eiffeltornet, och så mycket av Paris!

Jag svimmar nästan av när jag av en slump tittar ut genom fönstret (mellan strump-påtagning och rumptorkande) och få se alla de små skorstenarna på husen.

Magiskt, va? Jag tror jag tagit så många bilder genom pojkarnas fönster, föräldrarnas fönster, vardagsrumsfönstret, köket och även uppe på takterassen att jag snart har mobilen full.

I alla fall. Eftersom det är jullov tar jag hand om pojkarna hela dagen. Man kan inte sitta inne hela tiden - det är både urtrist och krävande, så vi gick ut och spelade tennis på både för- och eftermiddagen.
Både Valentin (5 år) och Adrien (3 år) går på tennis på fritiden. Nu var det dags att finslipa på våra skillz fram till nya kursstarten. Valentin är riktigt duktig, han, men Adrien har ännu inte riktigt hajat grejen... Mest står han bara och tittar på bollen han håller i, och blir arg när den inte mirakulöst skjuts ifrån hans tennisracket som en missil.

När kvällen började närma sig var det som vanligt dags för bad, pyjamas, middag och så läggdags. Solen gick långsamt ned över Paris... Och lagom till dessa nattrutiner sticker jag iväg och hämtar Redoy - för vi skulle vara barnvakt till småtottarna. Mina värdföräldrar ska givetvis ut och ha lite nyårskul!
Så här fina är mina tre favoritpojkar:
Efter nattningen av barnen (som dessutom gick löjligt enkelt! Jag fick till och med ett "je t'aime" av lilla Valentin innan dörren till sovrummet stängdes) så börjar vår myskväll. Redoy och jag tog det lugnt, såg på TV, skrev nyårslistor och sammanfattade året som gått.
Dessutom smaskar vi egen gåslever, kallrökt lax på toast och Redoy är sofistikerad med whisky.


Och sedan, sedan kommer tolvslaget....!


.... Ironiskt nog utan fyrverkerier. Det är nämligen alldeles för farligt med fyrverkerier i Paris, så vi fick nöja oss (nöja oss?! Jag var helnöjd!) med ett glittrande Eiffeltorn. Istället för champagne skålade vi med varsin burk glass - det bästa sättet, och skrek in det nya året med höga ambitioner om dess framfart.


Hej 2015! 
Precis så här vill jag tillbringa dig, hela dig. Med Redoy och Fairly Nuts.

4 kommentarer :

  1. Gåslever?! Oj! Hur smakar det? Som leverpastej? ÄÄälskar den sista bilden; ni två i ett nötskal ;-) Smart drag också att ta olika smaker; så ni kan smaka av varandra.

    Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken mysig nyårsafton det här låter som! Jag hade gärna bytt plats med dig!!! Sällskapet är allt och du hade tre charmiga killar där - vad mer kan en tjej vilja ha?

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)