Lösenord

onsdag, januari 07, 2015

Promenad i 10e arrondissemanget

Egentligen trodde jag att jag skulle få ta promenadpaus under dessa vintermånader. Det är ingen njutning i att vara ute och frysa fingrarna av sig och längta hem till värmen - även om det är Paris man traskar i. Jag började i 12e, och avslutade i 10e.

Men jag har haft otrolig tur - häromdagen var det hela 14 grader ute, i början av januari! Jag kastade mig ut och promenerade runt på nya gator. Här leker jag lite av den oändliga leken "jag ska flytta till Paris för alltid, hm, kanske ska bo i denna ödmjuka byggnad???".
Det finaste jag kan tänka mig att se när jag tittar upp är vad bilden nedan visar. Massa pompösa, snirkliga franska balkonger och välskulpterade fasader.


... Sedan alla småbutiker. Här är bland annat en florist.. Eller att gå förbi osthandlaren, slaktaren, frukthandlaren, skomakaren, nyckelspecialisten, tygaffären eller annat långsökt och specifikt.
Ju mer jag gick, desto mer kom jag in i mindre snobbiga och mer pittoreska områden. Men det uppskattar jag minst lika mycket, ska ni veta!


Till slut hade jag kommit långt från 12e, och var i utkanten av Canal Saint Martin. 
Promenaden blev bara kring två timmar denna dag, för sedan började vinden blåsa och jag var turligt nog framme vid min destination. Men jag är så glad och tacksam att jag kan utnyttja tiden för det bästa jag vet i Paris - promenader - även under vintern.


7 kommentarer :

 1. Det finns inget daligt väder, bara daliga kläder ;-)

  Jag maste helt klart kolla upp vem denna St. Martin är som gatt ge namn at allt ifran franska floder till österrikiska byar!

  SvaraRadera
 2. SV: Det blev ända middag, men lite tidigare än vad han hade önskat, o jag sa att vi skulle ta film vid senare tillfälle. O ja, jag är nog intresserad. Vill halla förväntningarna laga, sa man inte blir besviken allt för sen.

  Men du! Vad händer där borta egentligen?! Terrordad i 11e arrondissmentet! Det är väl inte där du huserar? Hur är stämningen i stan? sa himla otäckt!

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som världen mysigaste ställe ju! Älskar när det ligger småbutiker i krokarna

  SvaraRadera
 4. Åh, dina dagdrömmar! Jag hoppas allt e bra med dig
  med tanke på det sorgliga jag läser i tidningarna

  SvaraRadera
 5. Hur kommer det sig att du är så duktig på franska? Avis!

  SvaraRadera
 6. Amanda: Ja, som tur är så har jag varit i tryggt förvar i 16ième, i hemmets lugna (hur lugnt det nu kan vara med två småkillar) vrå, medan hemskheterna spelade ut sig i 11ième. Tack för din omtanke!

  Anonym: Haha, jag vet inte om jag är så duktig. Jag knapprar mest på och de flesta accepterar de fel jag säger, smårättar mig ibland och jag lär mig mer och mer genom att bara försöka. Men jag har kommit en lång bit på vägen, och det handlar nog bara om modet att våga göra bort sig! :)

  SvaraRadera
 7. Har du pluggat det i skolan? Hur mycket kunde du innan du flyttade till Paris?

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)