Lösenord

lördag, januari 03, 2015

Glassrecension: Ben & Jerry's Satisfy My Bowl

En av Sveriges begränsade upplagor är den nya glassen Satisfy My Bowl. Den verkar ha dykt upp lite varstans i svearikets hörn, men själv hade jag inte möjlighet att besmaka den förrän min julvisit till Stockholm. Då hade jag en herre som var snäll nog att köpa en burk till oss - så att jag skulle få möjlighet att smaka.


Ben & Jerry's Satisfy My Bowl
Bananglass med chokladbitar, kaksmulor och karamellsås.

Smak: 6/10
Skumbanan! Helt klart skumbanan. Jag som egentligen inte gillar skumbanan har däremot ingenting emot smaken på glassen - kanske för att de beblandas så väl med karamellsmaken? Själv tycker jag att banan och karamell är en ypperlig kombination, och tillsammans med chokladbitarna så bryter det av fint (plus att man får lite tuggmotstånd). Men vad gör kaksmulorna där? De känns lite överflödiga, och lite som sand i munnen. De behövs inte! I så fall tycker jag att det ska vara rejäla kakbitar.

Utseende: 4/5
Nej, jag gillar utseendet. Man ser tydligt chokladbitarna som konstrast i den gulaktiga glassen, och karamellsåsen blir mer tydlig. Det enda man inte kan urskilja är väl kaksmulorna, men det är för att de är så väl integrerade i glassen.

Tillgänglighet: 2/5
Jag har sett den relativt mycket när jag väl var i Stockholm, men eftersom den är helt ny verkar den inte etablerat sig helt hos alla livsmedelshandlare. Vilket man kan förstå - detta är ju också en limited edition.

Upplevelse: 6/10
Förutom kaksmulorna så har jag inget negativt att säga om den. Bananglassen är barnsligt god, chokladbitarna knapriga av mörk choklad, karamellsåsen lika fyllig och smakrik som vanligt.. Jag njöt av den tillsammans med Redoy hemma hos honom i Linköping - min absoluta favoritperson att äta glass med. Allt smakar så mycket bättre i hans närhet.


Totalt: 18/30


Så, ja. Jag antar att ni svenskar haft större chans att träffa på denna än vad jag har, och jag hoppas att ni, som jag, blev nöjda!

7 kommentarer :

 1. Jag älskar dina rencensionsinlägg! Gillar du inte kaksmulorna? Var de liksom för små? Jag tycker det låter ganska gott, som kakbitar. men det är klart, blir de för små kanske det blir lite sandigt.

  Älskar dina tankar kring sällskapet o dess inverkan på upplevelsen.

  SvaraRadera
 2. Har inte provat just denna delikatess ännu. Däremot slog det mig att du borde göra en liknande "recension" av Redoy kanhända? Smak, utseende, tillgänglighet etc...
  Förlåt, jag bara skojar!

  SvaraRadera
 3. teruko: Hahaha, hjärtligaste skrattet idag! Åhå, kan hända, vem vet? Frågan är bara vad han skulle tycka om betyget..!

  SvaraRadera
 4. Jag är ju så att säga hela packetet, allt annan än topp betyg vore skamligt! ;)

  SvaraRadera
 5. Felstavningar och särskrivningarna skulle givetvis dra ned betyget lite.... ;)

  SvaraRadera
 6. Väntar på besked från språkpolisen (jag är också en sådan dessvärre) och offret, som för övrigt kan kvittera...
  Förlåt igen!

  SvaraRadera
 7. Bra recension Emelie! Ser vissa likheter hos en annan bloggare, vem kan det vara? ;)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)