Lösenord

måndag, december 15, 2014

Valentins födelsedagsmiddag

Trots att barnkalaset inte blir av förrän i januari, så skulle vi i familjen ändå fira Valentin på hans femårsdag.

Min värdmor var med och hämtade barnen från skolan lite efter fyra, och direkt åkte vi iväg till överraskningen - le manège. Jag vet inte riktigt hur jag översätter det, men det är en karusell och lite andra tivoli-liknande distraktioner som får ett litet barn att fullkomligt kissa i brallorna av förtjusning (bokstavligt talat, lilla Adrien kunde inte hålla sig).
Valentin och jag tog en selfie innan de kastade sig på jultåget som ni ser i bilden över. Tre varv i ett tuffande tomtetåg, bland såpbubblor och blinkande juldekorationer - och lyckan är gjord.
Därefter åkte vi hem, tog det traditionella badet och sedan dukade vi upp för en familjemiddag. Och det, däremot, ska ni veta är ovanligt! Barnen äter aldrig mat tillsammans med föräldrarna om kvällarna, så det var en riktig pang-grej!
Givetvis hängde dekorationerna som jag och Valentin pysslat ihop kvar. Vi åt en fantastiskt god hachis parmentier (fransk shepherd's pie), och sedan kom chokladkakan till efterrätt fram med tända ljus och fransk sång.
Här ser ni Valentin, numera 5 år, och Adrien, 3 år och tårtan med ljus som kommer fram. Åh, så härligt det var att se deras glada miner.
Sedan till höjdpunkten - paketöppning!
Valentin fick en hel drös, och Adrien fick givetvis några stycken för att han inte skulle känna sig utanför. Allt från motorstyrda båtar, böcker på franska och engelska, klistermärken och lego fick han.
I slutet tog min värdfar även en bild på alla oss tre, och här ser ni oss! Adrien, jag och Valentin.
Det är numera min absoluta favoritbild.

4 kommentarer :

 1. Underbar bild den sista! Förstar att direkt gick in pa favvo-listan. Tycker för övrigt att de bada killarna har vädligt vackra namn. När börjar man skolan i Frankrike? Konstigt att inte äta middag tillsammans; eller för mig so mär uppvuxen med middagarna som samlingspunkt later det konstigt. Men de tycker väl jag är konstig istället. Fick födelsedagsmiddag önska maträtt?

  SvaraRadera
 2. åh, älskar Adriens applåder där i filmsnutten! så äkta BARN och så GULLIGT!

  SvaraRadera
 3. ÅH JAG ÄR HELT FÖRÄLSKAD I GIF:EN!! Valentin som ser helt överlycklig ut med sin tårta och så Adrien som klappar händerna så oerhört sött ut när Valentin blåst ut ljusen. Så fint verkligen!!

  SvaraRadera
 4. Sv: Jodå, jag bär vantar i allra högsta grad. Redan från september ungefär. Förutom just i ögonblicken jag fotograferar för jag har inga vantar som riktigt passar till det och jag vill inte tappa kameran i backen. Men det kanske blir något att önska sig i julklapp!

  Vad spännande med en liten utflykt och vilken vacker park du snubblade in i.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)