Lösenord

söndag, december 21, 2014

Brunch, julshopping och plankstek

Trots att vi kom hem till Redoy förrän två på natten, så somnade vi inte förrän vid fyra-tiden. Detta på grund av mumsande av kanelbullarna han bakat (åh, om inte det är kärlek, vad är?!) och serietittande. Däremot vaknade jag pigg som en lärka vid åtta-tiden hursomhelst, och tog mig upp.

Redoy hade lovat att ordna brunch, så han ställde sig och stekte amerikanska pannkakor. Själv bidrog jag med en baguette som kommit med i handbagaget från Paris, och vi dukade upp fint i hans kollektiva matsal.
Amerikanska pannkakor med lönnsirap, nutella och hallonsylt, baguette med ost, salami, tomat och sallad, apelsinjuice, te och kaffe. Och så ett korsord emellan, som vi fyllde i mellan tuggorna och julshoppingsplaneringen. Redoy är en riktig hejare på att steka pannkakor, ska ni veta!

För bara timmarna senare var vi ute i hans hoods i Linköping, och hade sista-minuten-julshopping. 
Redoy ska ju nämligen fira jul med mig och min familj i år, och det var vi så förväntansfulla inför! Både på grund av att det är första gången Redoy träffar min familj, och också på grund av att Redoy inte har jultraditioner i sin familj.
Efter lite handlande så tog vi en paus, och satte oss på Espresso House. Där blev det lite (obligatoriskt) bloggande för mig, och pluggande samt kaffedrickande för herren min.
Där satt vi lagom till att timmarna närmade sig middag, och så traskade vi vidare till restaurangen som blivit en återkommande favorit här. Som vanligt tog jag även samma rätt.
Plankstek. Omnom. Olyckligtvis var denne på bild lite seg, så när jag påpekade det för hon som arbetade så fick jag genast en ny. Mycket nöjda över servicen!
Efter att ha ätit, lekt nydejtande, skrattat och utmanat varandra att göra diverse pinsamheter, så tog vi bussen tillbaka hemåt, och avnjöt efterrätt i sängen framför en bra film.
En helt ny smak för mig, som inte finns i Paris; Satisfy My Bowl.
Jag måste säga att den var riktigt mumsig, och en klockren kombination med banan, karamell, chokladbitar och kaksmulor. Mums!


(Vill ni se på vilken rankningsplats den hamnade? Kolla listan här!)
2 kommentarer :

  1. Åh brunch är ju så bra! Vad gott med amerikanska pannkakor.

    SvaraRadera
  2. Den sorten ska jag testa då jag är hemma över jul, tack för tipset =)
    O vad lika vi tycks vara då det gäller morgonpigghet; oavsett hur sent jag går o lägger mig vaknar jag alltid tidigt! O vilket uppvaknande, eller nej, vilket välkomnande du fick <3

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)