Lösenord

torsdag, november 27, 2014

Det stora kanelbullebaket

En annan söndag sedan vaknade jag upp och efter en snabb frukost försvann jag iväg mot min kära Puffs residens, borta i Paris förorter.
Det var nämligen dags för det stora kanelbullebaket, och vi skulle impa på våra respektive värdfamiljer.




När vi kom dit så kom vi igång snabbt, och här stylar Lina med jästen. 




Eftersom Lina inte ville bli kladdig om fingrarna så fick jag det roligaste jobbet - att knåda! *leka trolltider*




Och alla vet ju att man tar minst dubbel fyllning...




Lina var en mästarinna på att kleta ägg och pärlsocker på den första plåten.  




Gick det lite snabbt där kanske? 
Oroa er inte, jag har en gif för att visa de allra viktigaste stegen i processen!




.... Och när det var kirrat.. Så var det tråkigaste bara att vänta.




Men, när kanelbullarna - eller turbicanelles, som jag brukar kalla dem på franska - var klara...

Wow! Vilka bamsebullar! De hade börjat växa upp ur sina lager, fyllningen sipprade ur sidorna och det var den alldeles perfekta gyllenbruna färgen....




Passande nog var det precis när jag och Linas värdfamilj ätit klart vår lunch, och tvekade därför inte att sno åt oss varsin till lunch-efterrätt.




Så, det var det första (aningen feberinfluerade, aningen ångest-har-vi-förstört-jäsningsprocessen-influerade) kanelbullebaket, och det verkade uppskattas ypperligt av Puffs värdfamilj. De gav tummen upp!

4 kommentarer :

  1. Åh vad mysigt! Kanelbullar är ju bakningsdrömmen!

    SvaraRadera
  2. Men åååh, skicka hit till mig va?! Älskar GIF-en, bättre steg för steg guide har jag nog inte sätt då det kommer till kanelbullar.
    Hur är din syn på kardemumma i kanelbullar, är det OK eller är du emot?
    Rent estetiskt får ni tummen upp från mig också =)

    SvaraRadera
  3. Ååååh ser så himlans gott ut! Svenska kanelbullar <3

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)