Lösenord

onsdag, oktober 08, 2014

Kanelbullens dag - the french version

Lördag var, som ni alla svenska vänner redan är medvetna om, kanelbullens dag. 
Jag har det ju så olyckligt (har har) som befinner mig i Paris, och inte alls har samma möjlighet som er andra att hitta mig en saftig, kanelsprängd bullbit. Men inte gav jag upp för det!

Efter min och Linas djupa sömn under fredagsnatten så smög jag upp, lagom till att solen började smeka delar av lägenhetsbyggnadernas fasaser...
... Och köpte brunchvaror som var det närmaste kanelbullar jag kunde komma.

Den traditionella baguetten och så två turbichocs - stora bullar fyllda med choklad. 
Till vår traditionella disneyfilm åt vi brunch (trots att det var lördag och inte söndag - jag hade faktiskt lite andra planer för söndagsmorgonen, tehe) och avslutade hela kalaset med den chokladfyllda mumsbiten.
OCH! Jag har fått henne att lösa lite korsord med mig. Åh, det var gos. Jag var lycklig. Film, korsord och brunch. Då är jag i himlen.

Därefter tog vi oss ut på gatorna, och trots att vi hade flertal ärenden som vi ville ta itu med...
... Så förkastade vi dem fullständigt och följde den direkta lusten istället.
Vi åkte spontant hem mot Lina, för att jag för första gången skulle få träffa hennes värdfamilj!
Så här såg det ut när vi klev av RER:en ute i förorten, och jag förundrades över de pittoreska små husen och de fina färgerna. Drygt en kvart utanför Paris, men inte desto mindre franskliknande för det.
Sedan tar bilderna slut för besöket här (med respekt för Lina och hennes värdfamilj).

Däremot fick jag (medan att Lina stod i duschen) hälsa på när hela hennes värdfamilj dundrade in genom sin ytterdörr, hälsa glatt på franska och försöka göra det bästa intryck jag bara kunde. Och gissa om det var kul att få ansikten på alla de människor Lina tjatar öronen av mig om, och jo..
Visst var de lika varma, välkomnande och underbara som hon beskrivit.

Nu ser jag bara fram emot att få komma över någon gång i framtiden, för att laga svensk middag, spela kort, och kanske se en film.5 kommentarer :

 1. Åh, jag vill också lösa korsord! Det är skojigt.
  Kanelbullens dag lyckas jag alltid glömma bort, men jag förstod dagen efter varför de sålde nybakta kanelbullar på tågstationen...

  SvaraRadera
 2. Vad mycket skoj ni hittar pa du o Lina =) O kul att fa ett ansikte pa personer man hört mkt om. Men lite risky business ocksa, som da man ser en radiopratare första gangen, ibland sa bara stämmer det inte liksom ;-)

  SV: Maaah, tack Emelie, eclairs är nog sa nära jag bara kan komma! Nu vet jag atminstone vad jag ska fraga efter =) TAAACK!

  SvaraRadera
 3. Åh va mysigt :) hur trivs du i Paris? går det bra med familjen och barnen?
  Min studio costar 600 euro i månaden+el (som man betalar varannan månad) så den är inte billig men det är ju så det är i Paris..Jag hittade den via Svenskar i Paris på fb. Jag ringde direkt på en annons och hade jättetur så jag fick den direkt.

  SvaraRadera
 4. Åh fira kanelbullens dag i Paris måste vara något av det finaste. Och vad spännanse att du fick hälsa på hos Linas värdfamilj!

  SvaraRadera
 5. MMMM! Det där lät sååå gott, var det lika gott som det låter? Lina är ju bara för bra, såååå fin! Och låter som en himlans bra dag i fina Frankrike

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)