Lösenord

tisdag, oktober 07, 2014

En Lina, en midnattscrêpe och ett torn

I fredags fick jag en förfrågan om Lina att ta oss ut i Paris-mörkret, och uppleva Eiffeltornets glittrande eminens direktsänt.
Jag hade inget emot! Vi vandrade upp från min studio och passerade på vägen Place de Mexico här under.
Vi tog en paus för att ta lite foton. Som duktiga livsnjutare bör.
Till slut kom vi fram till Trocadéro, och där hade Lina lovat (en del av dealen, vet ni) att bjuda på en varm crêpe. Vi hade sådan tur att ståndets sista crêpes såldes till oss innan deras smet var slut.
Med varma crêpes i hand vi satte oss på en bänk och kikade upp mot det ömsom lysande, och ömsom glittrande tornet. 
Det är en magisk syn - Eiffeltornet om natten. Trots att jag sett det massvis med gånger så blir jag förundrad av dess mäktighet, och när Lina försvann i mörkret för att hitta bättre fotovinklar stod jag fortfarande kvar och beundrade tornet med stora, Paris-lyckliga ögon.

Nedanför trappan var det någon sorts dansuppvisning med olika dansstilar, och jag och Lina var nära att bryta ut i en bugg tllsammans med resten, men... Vi var båda lite för fega.

Istället gick vi senare hem till mig i den mörka natten, och sov nog veckans djupaste sömn.Och jag kände mig verkligen som en äkta fransyska.

4 kommentarer :

 1. Aah sa myysigt! Jag far ofta samma nypa-mig-i-armen-känsla da jag promenerar fram pa Wiens gator. Är jag verkligen här? Nu? Tänk vilken tur att vi vagade ta steget bada tva ut i det okända =)
  O bättre "fyllekäk", nattamat är nog bättre begrepp i detta fall, än crêpes finns nog inte. Det skulle nog vara en glassbägare isafall ;-)

  O duu, i egenskap av hamburgeexpert (du alltsa) o jag som f.d. McDonalds anställd har nu en fraga. Vad är din inställning till snabbmat-hamburgerestauranger a la McDonalds, Max, BurgerKing osv? inbördes rangorning, bojkott, snabbt o gott, vad är dina tankar?
  Ha re fiiint!

  SvaraRadera
 2. Åhh så fint! Hälsa Lina! Kramar

  SvaraRadera
 3. Ååh, så himla fantastiskt fint. Låter som en helt fantastisk kväll/natt! Såg Eiffeltornet blinka när jag åkte hem med tåget och kunde inte låta bli att beundra det ännu lite mera. :') (Och crêpes! <3 Mm, vilken tur ni hade!)

  SvaraRadera
 4. Haha, jag bara "där står hon vid den där rondellen mellan Trocadero och Victor Hugo". Och ja, det var det ju när jag skrollade ner och såg vad du skrivit. Så många gånger som jag gått där :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)