Lösenord

tisdag, oktober 21, 2014

Crêpes i Saint-Germain-en-Laye

I söndags, bara timmarna efter Redoy åkt hem, skulle hela gänget i Bloggmaffian (Lovi, Jojo, Lina och Maria) ut och äta lunch i Saint-Germain-en-Laye. Eftersom Saint-Germain-en-Laye är en liten förort som ligger utanför Paris (hemskt chic)t ställe, ryktesmässigt) har jag aldrig varit där, men såg fram emot min premiär-visit.

Nog var det charmant, alltid! Som en liten ministad med pittoreska gator, butiker och byggnader. 




Tjejerna satsade på lunch på ett sushiställe, och där satte jag ned foten direkt. Japanskt är tyvärr ett av de kök som inte tilltalar mig alls, då varken ris, rått, umami eller kycklingspett är något jag frivilligt stoppar i munnen. Så jag satt med och lekte trevligt sällskap istället.

Men däremot vankades det efterrätt efteråt, och jag blev medbjuden till det högst omtalade sjömanscrêperiet!




Varför det är inrett som en sjömanskrog vet man inte, eftersom galetterna och crêpesen på menyn inte alls betonar något sjömanslikt. Men tema som tema - de gör tydligen bra mat!

Vi tjejer satt och kikade på menyn med sötsuget gnagandes i maggropen...




Och snart kom de in! Min Crêpe Copacabana var en fyllig pannkaka fylld med banan, toppad med varm chokladsås, vaniljglass och rostade mandelflarn.




Mmmmm....




De andra tjejerna var lika glada dem för sina, men som namnet Bloggmaffian antyder så var allt tvunget att dokumenteras - antingen med systemkamera eller mobilkamera. Alla crêpes blev väl uppmärksammade med fotoblixtar, kan jag lova.




Jag därtill! Så har ni ett bevis på att jag faktiskt var med och inte bara ljuger för er...
(Bild skamligt tjuvad av Jojo). 




Mums. Där satt vi alla och smaskade crêpes med banan, vissa med äpple och vaniljsås, vissa med kokos, andra med persika och andra med pepparkaka och karamellsås. En härlig variation av smaker, liksom personligheter, kring bordet.

Efter efterrätten så for de andra vidare till ett köpcentrum, men själv skulle jag ut på egna Paris-äventyr. Men det var redigt trevligt (och gott)!

2 kommentarer :

  1. En cliffhanger din fuling ;-) Ser fram emot att veta mer om dina äventyr post crêpes. O verkligen pitoreskt ser det ut, det gillar jag!

    Tihii, vilket kul smeknamn!

    jag är en riktig Sushi-fantast, det är nog en av de fa "salta" grejerna jag riktigt kan fa sug efter. Som tur är kan man äta Sushi här för en billig peng; jag har inte kommit sa langt att jag är förmögen att tillaga det pa tu man hand. Är i o för sig ingen hejare pa crêpes heller... Jag brukar tänka att jag är entreprenör, jag later de som är bäst pa att göra crêpes (...eller sushi för den delen) göra det. Sa koncentrerar jag mig pa det jag är bäst pa... Att atnjuta dessa skapelser =) Dock inte pa en gang, det skär sig lite ;-)

    SvaraRadera
  2. Åååh, riktigt ätarhelg! Sååå gott, mums! :') Innan jag åker hem ska jag ha smakat nästan alla crêpes, haha.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)