Lösenord

söndag, oktober 26, 2014

Burgar... erhm, nej, Crêpes-dejt!

Visst blev det dejt i måndags, alltid! När Lina och jag skiljts åt efter tuppluren var jag helt utvilad, helt klätt i spetsigt vitt.

Jag och fransosen har ju inte setts på ett tag tack vare att min pojkvän varit på besök (vilket monsieur fransos var väl medveten om, bör tilläggas) och denna gång var planerna aningen annorlunda utgång...
Nämligen ett besök på ett gediget crêperie!
Till huvudrätt beställde vi varsin klassisk galette med ost, skinka och herren även stekt ägg.
Vi åt med god aptit och jag njöt rikligt, men det var ingenting mot när jag fick smaka av desserten...

Crêpe med saltad karamell, vaniljglass och pralinkrokant.
Kors i krösamoset! Det var minsann den godaste crêpen jag någonsin ätit i hela mitt liv. Jag inser att jag mer och mer tilltalas av karamell, och att jag till och med börjar närma mig det mer än nutella/choklad. 

Dessutom firade vi, att han blivit befordrad på sitt arbete, och han insisterade (efter flera "nej, om vi firar dig ska inte du bjuda!) på att betala för hela kalaset. Fransman.

Så med enda nackdelen att jag under helgen var väldigt ringrostig i min franska, vilket sällskapet både skrattade åt och påpekade retsamt, så hade jag en oförskämt trevlig kväll. 


4 kommentarer :

 1. Känner igen mig i det där med ringrostigheten, även om det går fortare nu att ställa om krävs det ändock just det, en omställning.

  Karamell har jag länge vetat om tillhör mina favoritsmaker, så den där krepsen... ooh jag kan verkligen tänka mig att den smakade gottgottigottgott =)

  SvaraRadera
 2. Alltså åååh Emelie, vet inte varför men de här inlägget gjorde mig lite lycklig, kändes som att det var tillägnat mig på något sätt, iallafall med tanke på val utav efterrätt hihi! Visst är kolasås, karamellglass, kolaglass, karamellsås, whatever, SÅ UNDERBART! :D <3 Kraaam på dig!

  SvaraRadera
 3. Åååh mums, den ser helt underbar ut!!

  SvaraRadera
 4. Glömde skriva att du var en riktig fransyska på dejten också, thihi!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)