Lösenord

söndag, september 21, 2014

Skype, shopping och en massa Lina

Igår, lördag, vaknade jag upp till helgens första hellediga dag, och därtill massa trevliga planer.
Efter en sovmorgon under vilken jag fick sova ut ordentligt, så vaknade jag upp till fransk radio och klädde mig somrigt liksom nedan.






Gissa om jag sedan blev uppspelt, när jag insåg att jag för första gången efter Sverige-avresa skulle få prata med min farmor. 
Visserligen över Skype, men ändå! Tonläge och hela kalaset. Herrejösses, vad jag saknar dem!
Det var min syster som äntligen fick Skype att fungera för mina farföräldrar, så på köpet fick jag även sitta och babblade med henne.

Vi pratade om Paris, oktoberlovet, om Paradise Hotel, men mest av allt hennes nya lilla hundvalp. Alltså. Han är så söt att jag smäller av. Och här sitter jag och får bara se honom på bild. O-rätt-vist.






Här är han på besök för första gången hos resten av hundgänget hos min farmor och farfar. Och så en smickrande bild på mig inför min syster.

---

Efter Skype-samtalet skyndade jag mig in mot La Défense, för att möta upp min förtjusande väninna Lina. Vi hade i uppdrag att hitta lite fina toppar och en ny kjol till Lina.




.... Men om sanningen ska fram fastnade vi mest i den förtrollande inredningsbutiken. Både Lina och jag är alltså handfallet förälskade i sådantdär estetiskt tilltalande krimskrams till hushållet.




Jag menar, kolla plåtburkar!




... och ett sminkbord. (Här ville Lina stanna).




Efter några timmar blev vi less och tog tunnelbanan hem till mig. Lina trugades med att ta en selfie på tunnelbanan.




... och när vi sist kom hem till mig skrattade vi åt att vi råkade ha likadan mysdress. Det high five-ade vi åt, innan jag satte igång med att laga kvällens middag för oss.




Det stod min kända penne bolognese på menyn.
"Kända?" frågade jag.
"Ja, du har ju skrivit om den på din blogg en gång..", svarade Lina.

Jamen justja. Allt som står på min blogg aka. the great source of all fame and knowledge, är ju välkänt. Uppenbarligen.






Medan vi smaskade i oss maten (som därtill fick riktigt bra betyg av någon som jag vet inte häver ur sig onödiga komplimanger!) blev jag introducerad för första gången, för Dr Who.




Vi hann se totalt fyra avsntt, med olika doktorer och från olika säsonger, och snart plockades efterrätten fram. Det skulle bli hemmagjord chokladfondue med färsk frukt; bananer, hallon, vindruvor med både mjölkchoklad och nutella, och så lite extra lion, kitkat och mars om suget skulle sätta in. (och det gjorde det).




Vi fortsatte Dr Who-tittandet in mot nattkvisten innan vi avrundade med lite bloggläsande, babblande och till sist försök till sömn i en liten och ack-så-varm säng.

9 kommentarer :

  1. Låter som en superhärlig dag! :-) Måste fråga vad det är för sorts hund din syster har? Den var ju så otroligt fin! Tummen upp för din fina blogg också!!

    SvaraRadera
  2. Canaan dog heter rasen.
    Nathalie

    SvaraRadera
  3. Vill också prova din kända bolognese! :)

    SvaraRadera
  4. nämen, skådar mitt öga bloppisörhängena? :)

    SvaraRadera
  5. Åh, åh, åh MAISON DU MONDE!! Min absoluta favoritaffär i Paris!!! (Och New Look naturligtvis ...!)

    SvaraRadera
  6. Vilken underbart söt hund. Förstår att du hade velat mysa med den i verkligheten:)

    Vad mysigt du verkar ha det!

    SvaraRadera
  7. Men hallå! Vad var intrycket av Doctor Who då? Don't leave me hanging!

    /Ellen, Linas syster

    SvaraRadera
  8. Ellen: Hahaha, visste väl att en nyfiken fråga skulle komma!
    Ja, jag gillade vissa avsnitt mer än andra. Och vissa var med förståeliga och mer gripande än andra. Så.... Jag behöver nog se mer för att bilda mig en heltäckande uppfattning ;)

    SvaraRadera
  9. Åååh ni alltså <3 Piff och Puff, för himla fina! Och VAD TYCKTE DU OM DOCTOR WHO?! Inte för jag bryr mig eller så alltså... Vill bara veta...!! Och lät som en såååå mysig dag att jag nästan får ett stygn av avundsjuka i hjärtat och suktar efter en sån mysig dag med.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)