Lösenord

fredag, september 05, 2014

Halff's Diner och ett perfekt glassdelar-team!

En ledig lördag vaknade jag upp, gnuggade mig i ögonen och tänkte... "Vad ska jag göra idag?". Behövde inte tänka länge, för snart hade jag planer med min franske vän Alain. Vi skulle dock inte mötas upp förrän 16, när han slutade sitt arbete, så jag tog mig ut på äventyr själv!
I början strosade jag runt mållöst, och stannade för fruktfika och dagboksskrivande på den här lilla bänken. 
... Som hade den här utsikten. Perfekt skrivarplats.
Av en ren slump hittade jag in hit, till Musée d'Art Moderne (Moderna konstmuseét), där inträdet visade sig vara gratis. 
Ja, man tackar, ja!
Jag, som vanligtvis inte är så förtjust i modern konst, traskade runt där själv och tittade skeptiskt på de staplade televisionsapparaterna, på de ihopklottrade tavlorna, på de mystiska skulpturerna och någon sorts stor knut av olika trasor.


Precis lagom till att jag var klar med mitt tveksamma besök på det minst sagt knasiga muséet, så var Alain klar vid jobbet och kom och mötte upp mig. Vi gick hem till mig och tog det lite lugnt innan vi stack för att hämta middag.

På det här stället, ett bisto i amerikansk diner-stil: Halff's Diner.
Vi både var väldigt trötta och filmsugna, så vi tog take-away hem till mig.
Två rejäla burgare med cheddar och bacon, sallad och pommes
Jag måste medge att burgaren var makalöst god, trots att pommesen var mjuka och degiga och köttet tyvärr för välstekt... Men, jag är nog villig att ge dem en ny chans!
Medan vi åt satte vi på en film....
... och sedan en till. Fram åkte desserten - en Ben & Jerry's Cookie Dough (vår bådas favorit) och jag åt som vanligt i princip hela burken. Åh, Alain och jag är ett så perfekt glassdelar-team!

Klockan var inte förrän halv två innan han for hemåt igen, för efter filmerna fastnade vi i diskussioner (i två timmar!) om psykologi och fysik, och om relationer och förhållanden. Helt otroligt intressant.


5 kommentarer :

 1. Om det är hans favvo sa har han minsann riktigt god smak tycker jag, hihi! O sicken tur att burgarna var ätbara trots att pommesen var lite degiga. Heter det egentligen french fries av en anledning? Alltsa kommer pommes fran Frankrike?

  SV: Men ääsch sa du smickrar mig; ibland kanske det är bra att vara en nyfiken i en strut alltsa ;-) Men njaae, jag är nog egentligen inte nagon djurmönstertjej; mer svart o vitt o gratt i min garderob. Fick bli de med djurmönster eftersom just de skorna var pa specialpris ;-) Är man smalänning sa är man, tihii.

  Ha nu en fiin fredag Emelie!

  SvaraRadera
 2. Skrivarplatsen ser underbar ut. Och vilken fin väska! Det är nästan exakt en sådan jag är på jakt efter.

  SvaraRadera
 3. Är det sin bok du skriver på? Och vad handlar din bok om?
  Har du mycket kvar på den?

  SvaraRadera
 4. Anonym: Nej, boken är jag klar sedan juni, och den har jag skrivit massor om redan. Kika i min Bucket List, där finns mer länkar till historien bakom boken, och vad den handlar om mer exakt. :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)