Lösenord

onsdag, september 10, 2014

Disney-brunch och Au Pair-pique nique

Häromsöndagen mötte jag upp min alldeles nybekanta väninna Lina för något vi peppat för länge: Disney-brunch! Det kom nämligen tidigt i vårt vänskapsetablerande att vi båda hade en förkärlek för tecknade klassiker. Och franskt färsk bröd. Så vi slog ihop dem båda och kombinerade dem till något storslaget.

Jag mötte för andra gången i mitt liv upp Lina, och så stack vi till ett av mina favoritboulangerier. Här posar pitebiten stiligt med sin franska, nybakta baguette traditionelle under armen, och jag fick snällt hålla i croissanterna.
Eftersom vi båda var vrålhungriga skyndade vi hem till mig och slog upp brunch-läger. Det färska brödet ackompanjerades med saltat (the only way to go, I tell you) smör, ost, färsk skinka, tomat, gurka, juice, te, hallon- och aprikos-marmelad.

Så tittade vi på Mästerdetektiven Basil Mus
En himlans trevlig stund, även fast vi missade en del när vi pratade över de små pipröstade mössen.

I vilket fall som helst så stod vi oss senare ut på äventyr. Det skulle nämligen hållas en Au Pair-pique nique borta vid Seine, och vi knatade dit. Lina, som inte varit i Paris i två månader (som mig) var tvungen att fota vyer jag redan fotat femtioelva gånger. Så jag fotade henne när hon fotade, istället, för det hade jag inte kort på än.
Efter någon timme (eller två?) kom vi fram, och vilket ståhej! Det blev ju megastort, den här picknicken. Det var au pair-er till höger, vänster, nord, syd och nästan uppepå en.


Alla pratade många olika språk, och man hörde allt från tyska, svenska, danska och så engelska.
Jag och Lina råkade bunta ihop oss med flertalet andra svenskar, varav vilka ni kan skåda på bilden här nedan.
De alla verkade som så härliga tjejer. Här ser ni mig, en liten pitetott, Maria, Johanna, Lovisa och så Nora. Ett par riktigt goa töser. Lina har jag ju bekantat mig väl redan, men jag kände direkt hur alla är ett par riktigt starka karaktärer. Fnitterglada Kexet, livsglada Jo-jo, jordnära Lovi och så Nora, som  slog mig som redigt skarp. (Cred till Nora för att jag får tjuva bilden, förresten!)

Vid 16-tiden var jag tvungen att dra mig vidare, och jag fick med mig Lina som sällskap. Sicken tur.
Då fick jag ta mer kort på när Lina tog kort!
Anledningen till att jag var tvungen att kollra vidare, var för att jag hade en friskis-pass som jag ämnade gå på. Och det gjorde jag minsann; och hoppade, skuttade, dansade, slängde mig hit och dit och stretchade snällt efteråt.

Sedan tog jag mig en promenad hem, där jag snabbt mumsade i mig bolognese-rester, och gosade ned mig för en skön ensamkväll med mig själv, Ben och Jerry.
Till det tittade jag på en film, löste korsord, småchattade och bara njöt av en sådan härlig dag.


5 kommentarer :

 1. Haha på varje bild har Lina en Kamera x)

  SvaraRadera
 2. Men aah fiffiga du vilken rolig idé! Jag jobbar ihop med en fransman. Häromdagen da jag fragade vad han saknade sa han tveklöst o direkt - baguette! Han menade att baguetterna här var OK, men inte mer än sa. De var liksom inte tillräckligt knapriga/harda pa utsidan, utan blev snabbt mjuka o degiga. I dono, men säger en fransman att det är sa, da är det nog sa!

  Har du nagon favvo disneyfilm? Jag älskar att de (o även Pixar) bygger in referenser för alla; stora som sma barn =)

  SvaraRadera
 3. Åh åh åh!! Picknicken som var så mysig! Jisses, vilket bloggäng du fann! Men visst är det härligt när man kan "bonda" med hjälp av bloggning...? ;) Jag älskar, älskar, älskar bilden på alla au pairer och med la Seine och bron i bakgrunden!!! Den perfekta representerande bilden på en au pair rendez-vous!

  SvaraRadera
 4. Hihi så fint skrivet! Och disney-brunch... Så kul! Min favoritdisneyfilm är Aristocats hehe.
  Har du tagit med dig alla korsord från Sverige, eller har du någon som skickar till dig?!?

  SvaraRadera
 5. Ååååh var så himla fint <3

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)