Lösenord

lördag, september 27, 2014

Croque Madame

En av de mest klassiska lunchrätterna i Frankrike är, och kommer alltid vara, Croque Madame. Det är en variant av Croque Monsieur (grillad smörgås med ost och skinka) fast med ett stekt ägg uppepå.

När jag var ute med töserna Lina och Lovisa i fredags, så fick jag äntligen tillfälle att testa på! Här nedan sitter de och inspekterar menyn.
Vi hade slagit oss ned på ett klassiskt franskt brasserie i centrala Paris, där inredningen såg lite ut som nedan. Och jag var där, givetvis, som bevisas med en bild tjuvad från Puff (Lina).
Så anlände maten. Lina hade ett grillat kycklinglår med pommes, Lovisa en stek med bearnaise och pommes, och jag min croque madame.
Egentligen var den inte en smaksensation mer än som princip - den var god att äta och mättade väl för lunch. Mest av allt var jag nöjd att få testa en efterlängtad klassiker, som jag ser så mycket av runt på de franska menyerna. Och visst kan den tänkas ätas igen.... 

#29: Äta Croque Madame - check! ✓ 

2 kommentarer :

  1. Mmm, vad gott det där ser tu! Smarrigt värre :) Och låter som en helmysig dag i fantastiska Paris.

    SvaraRadera
  2. Hmm, minus ägget ser det ut att vara gottigt värre =) Inte hört talas om denna rätt innan heller; man blir aldrig för gammal för att lära sig ngt nytt som det brukar heta =) Kommer inte stå högst upp på min to-do-in Paris-lista, dör står baguette och crêpes ;-)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)