Lösenord

tisdag, augusti 12, 2014

Square des Batignolles


Trots att jag bor i 16:e arrondissemanget så ligger mig 17:e allt närmare om hjärtat. Det var här jag från början fick möjlighet att upptäcka Paris, och i det området som jag under mina fyra första Paris-besök bodde.

Det är alltså ett väldigt tryggt promenadområde för mig, där jag går och verkligen njuter. 

En pärla i det 17:e arrondissemanget, det är den lilla parken Square des Batignolles. Ja, jag vet - den är obefintlig jämförelsevis med Parc Monceau eller Parc Buttes de Chaumont, men det är nog något med det som gör det lite extra speciell.
De har liksom lyckats få in allt vackert, grönt och naturligt på en så liten yta. Ett litet vattenfall, en bäck, en träbro, massor av bänkar och flera skockar med ankor, svanar och andra små djur.

Här satt jag i drygt två timmar förra veckan och läste, skrev dagbok och lyssnade på podcasts. Observerade människor, njöt av solen och tog det lugnt.


5 kommentarer :

 1. aah sa härligt det later med en oas där man bara kan fly undan och vara. Kan tänka mig att det blir rätt sa hektiskt emellanat med de sma barnen sa da är det nog extra viktigt att ha en plats att dra sig tillbaka pa o ladda batterierna.

  SvaraRadera
 2. Den ligger två minuters promenad från min lägenhet :) Älskar den parken. Det kommer jag sannerligen sakna, väldigt mycket.

  SvaraRadera
 3. Hur ser en vanlig "arbetsdag" ut med barnen?

  SvaraRadera
 4. Charlotte: Vad roligt med frågor!
  Nu är det ju lite speciellt eftersom det är semester, och jag har inte några "vanliga" arbetsdagar, eftersom jag jobbar heltid. Men jag ska skriva ett inlägg om en vanlig dag, om du vill? Kommer upp i slutet av veckan i så fall :D

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen frustrerande när kameran inte alls klarar av att ta den bild man så tydligt ser framför sig. Photoshop brukar få hjälpa mig lite med att få bilen aaaningen mer lik verkligheten. Men ja… Det är långt ifrån alltid det blir så fint som det faktiskt var på riktigt.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)