Lösenord

söndag, augusti 24, 2014

Pique-nique des gâteaux et Montmartre

Torsdagen började lite annorlunda än tidigare dagar; idag skulle frukosten bestå av en picknick.
Men ingen picknick som helst - vi skulle nämligen ha en fransk bakelse-picknick!

Idéen kommer sig så att både jag och Redoy är helt galna i fluffiga, brödiga, saftiga och mjuka bakverk, och let's face it...
Paris kryllar av dem. Det var dags att utnyttja till max. Vi gick till boulangeriet på hörnet.




Där plockade vi på oss alla bakverk vi var sugna på att testa (och några extra) och sedan tog vi oss ut på picknick-plats-jakt. Jag i klänning, och Redoy stilig i min favoritslips.




17:e arrondissemanget är allt bra vackert.




Slutligen ankom vi till min favoritpark, Parc Monceau. Där promenerade vi ett varv och andades in atmosfären, innan vi hittade en lämplig plats och spred ut vår filt.




Och här har vi frukostmaterialet!
Det var en choklad-éclair, en pain au chocolat, en sable petite chocolat blanc, en turbichoc (fransk version av kanelbulle?), flan au abricot (aprikosflan), esgarcot raisin (russin-snigel) och chausson de pomme (äppelbakelse).



Inte illa, va?




Vi högg in direkt, och satt och uttryckte expressivt vilka bakelser som var de godaste, vilken rankning de fick och vilka vi definitivt skulle köpa igen.




Sedan blev vi så mätta, så mätta, att vi var tvungna att lägga och ned och vila.
Eller ja, vila och vila... Vi hade roligare saker för oss.




Efter en timme eller två (eg. två och en halv) så slutade vi lata oss och bestämde oss för att gå ut på vår promenad. Jag skulle bekanta Redoy med lilla charmiga Montmartre.








... Och det innebär givetvis ett besök vid Sacre-Coeur.






Därefter föll våra middagsplaner, då restaurangen jag bokat bord på för två månader sedan (!) helt ändrat meny och inte alls tilltalade oss.
VI gick till en annan liten italiensk restaurang, som visade sig vara bättre än vi hoppats.

Vi beställde in vad vi trodde var en "mindre" förrätt - bruschetta med mozzarella, tomat och parmaskinka. Vi blev chockade av storleken.




Till huvudrätt blev det en klassisk bolognaise för mig, och en hummerpasta för herren som ackompanjerade mig.




Han var nöjd!




Men, men, men, nu ska ni får höra på grejer!
Efter middagen traskade vi vidare till planerat dessert-ställe, och som Redoy med omsorg bestämt skulle vara Häagen-Dazs glassbaren, som vi varit på dagarna innan.






Där åt jag något av det godaste jag ätit i hela mitt liv, i dessertväg. 

Vi beställde olika glassmenyer till oss båda - jag tog en Banana Caramel Crêpe, som bestod av en crêpe med karamellsås, bananer, grädde, karamelliserade nötter och två skopor karamellglass.
Redoy själv tog en chokladkreation Mint Choc med chokladfondant, mintchoklad, grädde, chokladsås och nötter.


Därefter gick vi hem och stupade i säng.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)