Lösenord

tisdag, augusti 19, 2014

Crêpes, restaurant préféré et glace

Nog är det ingen hemlighet att jag saknat honom. Så fort jag anlänt till flygplatsen blev jag överraskad av en tidig ankomst, och vi möttes i en lång, hård kram. Han hade redan hittat sin väska och var redo att ta RER:en tillbaka in till Paris, på momangen!

Efter tillfredsställt suckande och lyckliga tillkännagivelser på tåget så kom vi fram till Paris, och gjorde det som jag längtat efter att göra sedan jag flyttade hit. Nämligen att äta crêpes.
(Knasig som jag varit hade jag lovat honom att inte äta av mina absoluta franska favoritdessert före hans ankomst! Huja!).



Åh, du varma pannkaka med smält nutella. Du mitt hjärtas underverk.




Och Redoy fick också en!




Sedan tog vi tunnelbanan hem till mig, och jag fick visa min minimala studio. Där hängde vi ett tag och tog det lugnt - han hade knappt sovit alls inatt, stackaren! - innan vi gick på en promenad kring området.

Vid sju-tiden hade jag däremot bokat bord för att göra något lite pråligare. Äta på min favoritrestaurang.
Det är en autentisk fransk liten restaurang i 17:e, som jag tycker är alldeles förtjusande charmig.




Ja, ni ser ju stuket.




Väl där var herren omklädd till snyggt vitt och jag beställde vant in till oss båda på franska. Han fick inte ens bestämma vad han skulle ha!




Det blev grodlår och cola till mig, och en stor stek entrecôte (blodig) med potatis och ett glas rött till herren. 




Han blev inte besviken! (och tack och lov var väl det!).
Vi satt där i två timmar och pratade, lekte lite lekar och njöt av stunden. Vi beställde även in lite toast med fin chèvre, som vi bara åt halva av. Det föll oss, för tillfället, inte på paletten.

Vid nio-tiden började restaurangen emellertid bli lite trång, och Redoy och jag begav oss vidare. Nu hade jag glass-sug som hette duga!
Vi tog oss fram till Häagen-Dazs glassbar, bara ett stenkast ifrån mig (som jag besökt tidigare) och satte oss i ett bås.




Hänförda av menyn beställde vi till slut två bamsingar till glassar, och förundrades över dem vid servering.




Tre gräddglasskulor med vispgrädde till mig, och bärkalas med olika sorbeer, grädde och hallonsås till Redoy.




Fross-dags!

Därefter var det lite kyligt ute, så vi skyndade oss hem till en varm studio för att värma oss och krypa till kojs.
Tänka sig, att bara några timmar kan innehålla så mycket känslor.


(Och nu ska jag strax väcka honom för att påbörja dag två!)



2 kommentarer :

  1. är det din pojkvän om jag förstått det rätt? <3

    SvaraRadera
  2. Men aaaah vad mkt gott ni har testat pa under en o samma dag! God mat, fin stad o finfinfint sällskap; kan det bli sa mkt bättre?

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)