Lösenord

lördag, augusti 02, 2014

Ett landställe ett stenkast från Paris

Eftersom barnen inte börjar skolan förrän i september, och föräldrarnas semester tagit slut, så jobbar jag heltid med Valentin och Adrien under veckorna. Denna tid tillbringas på deras lantställe, i en liten by några mil utanför Paris som är alldeles förtjusande pittoresk.
Det är ett gammalt familjehus med trädetaljer, takbjälkar och en enorm trädgård! Det är mest här vi spenderar vår tid - jag, Valentin och Adrien.
I trädgården finns det hejdundrans med saker att hitta på - hoppa studsmatta, cykla, springa omkring, spela badminton, spela boule (eller pétanque som det heter här), plocka hallon.. Fast roligast av allt är att åka den lilla fyrhjulingen de har på tomten.
Dessutom är den riktigt vacker.
Själv har jag hoppat så mycket studsmatta att jag är helt matt (nu var jag allt klyftig!). Vilket nostalgi-nöje. 

Helgerna är jag fortfarande ledig och strosande i Paris, men på något vis är det fantastiskt mysigt att kunna komma till landstället, springa omkring bland grönt gräs och känna av lite landskapssommar!
Dessutom gör det att barnen kan vara fria och leka mycket vad de vill. De är helt vilda, igång hela tiden och jag springer runt med och efter dem som en virrig hönsmamma.


Och barnen - de älskar det!


4 kommentarer :

  1. Vackert! Påminner mig om "Den hemliga trädgården" av Frances Hodgson Burnett.

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar liten oas! O nostalgi-nöje, det är verkligen en hat-kärlek involverad där för min del. Av inlägg att döma så är det enda som finns av hemlängtan hos dig är dess frånvaro? haha, vilken skum formulering jag fick till där ;-)

    SvaraRadera
  3. sv: åh, tack så mycket! och ja haha det verkar som så :)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)