Lösenord

tisdag, juli 08, 2014

Flytande på ytan av vågornas kraftiga guppande


Just idag är en speciellt blåsig dag. Solen skiner så som aldrig förr, och solens brännande strålar göms av vindens lena smekningar. Det gör att det är mycket skönare att vara ute och simma i vattnet, än att försöka hålla sig varm på stranden.
Idag simmade jag ut långt i bukten. Jag tog mig ut och så lade jag mig på rygg. Eftersom det är saltvatten, Medelhavet, så flöt jag som en kork. Jag sträckte ut armar och ben och följde med på ytan av vågornas kraftiga guppande, tittade upp mot en klarblå sky och bara njöt. Vattnet var varmt - sisådär 25 grader - och att bara ligga där och guppa, flytande, fick det att kännas som att jag var helt tyngdlös. Som att jag nästan svävade.

Så där låg jag, helt för mig själv, helt pliktlöst.

Uppskattade Korsika. Uppskattade stunden. Uppskattade min dröm. Men mest av allt, så uppskattade jag livet.


1 kommentar :

  1. Aaah vad underbart! Det är en av mina dolda talanger, att flyta som en kork! Jag Precis i den ställningen du just beskrev kan jag guppa runt i all oändlighet (... eller atminstone tills läpparna blir blaa)... Pappa besitter ocksa denna dolda talang. Skumt alltsa; mina syskon kan inte! Inte mamma heller.

    SV: Kloka du! Du har fullkomligt rätt, jag ska sluta oroa mig för smasaker. Ska hem o läsa lite peppande ordsprak o aforismer sen efter jobbet ;-)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)