Lösenord

torsdag, juli 17, 2014

Att siesta


Att siesta - alltså sova middag några timmar under dagens varmaste timmar, är av daglig rutin här på Korsika.
Efter en hel förmiddag på stranden och en stor lunch, kring 14:30-tiden, så går vi alla in i varsina rum och tar det lugnt, vilar lite, läser eller tar en tupplur.

Detta är något av det skönaste jag vet just nu, att siesta. Vilket är lite lustigt - för jag har inte "sovit middag" sedan förskolan.
Men numera - nu somnar jag som en sten. Värmen och aktiviteterna och stojen och skratten och badadet gör mig helt mör, och det brukar inte finnas något mer underbart än att få krypa ned under lakanen och sluta ögonen.

Oftast vaknar jag upp lite yrvaket vid 16:30-tiden när barnens röster börjar ljuda i rummet intill, så jag plirar mig försiktigt omkring och undrar var i helsike jag är någonstans. och varför kan jag inte sova vidare - helst hela dagen?

För att siesta är ju så omåttligt gosigt. Och livsnödvändigt, i detta tropiska värmeparadis.


3 kommentarer :

  1. Åhh vad jag gillar din blogg, bilderna, språket..allt e underbart! Det värsta är att jag blir fruktansvärt ressugen! Tur att jag ska till Paris i december. Kanske kan jag fråga dig om lite tips om restauranger, sevärdheter etc?! KRAM C

    SvaraRadera
  2. Det där har kommit med åldern för mig. Som barn/tonåring hatade jag verkligen siesta, bara ordet gav mig kalla kårar... SÅÅÅ TRÅKIGT! Meeen, sedan ett par år tillbaka älskar jag det! Minns att jag ett tag trodde jag drabbats av narkolepsi, eftersom min matkoma efter lunch gjorde att jag flera gånger nästan somnade på föreläsningar jag egentligen tyckte var jättespännande. Jag var helt enkelt bara såå trött. Så nu ääälskar jag siesta istället! Sådär 20 minuter är perfekt för en powernap ;-)

    SvaraRadera
  3. Hej hej, jag igen, haha! Hoppas du har det bra! Skulle du vilja träffas i Paris sedan? Jag funderar på att gå skola i Victor Hugo (France Langue), tänker du också gå där eller? Förlåt att jag bara bombar frågor men det skulle vara skönt att veta att man har någon i alla fall... ;)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)