Lösenord

måndag, juni 30, 2014

Terass' en Haut och dubbla desserter


Nu ska ni få höra om hur Viktoria och jag carpade, en simpel måndag!
För Viktoria var det (sorgligt nog) hennes allra sista måndag i Paris, innan hemresan på fredag. Efter att vi mött upp Diana för att shoppa litet, så tog vi oss vidare för vår bokade lunch.

För att ta oss dit vi reserverat ett bord så traskade vi genom pittoreska Montmartre.
Vi skulle upp till en plats jag till och med givit plats åt i min bucket list - Terass' en Haut.
Det är en restaurang som ligger belägrad långt upp i Montmartre, och på ett hustak dessutom! Platsen sägs äga en fantastisk utsikt över Paris.

När vi kom upp till restaurangen möttes vi av denna vy... 
Magnifikt (eller magnifique), som vi sade på franska.Jag råkade få till en riktig modepose. Paris' Next Top Model, liksom.
Vi satt en stund och begrundade menyn, och efter att vi beställt njöt vi av den fantastiska utsikten och omgivningen. Det var verkligen beundransvärt.
Både Viktoria och jag beställde den dyraste varmrätten - pièce du boeuf: köttbit. Till det serverades de mest frasiga och samtidigt mjuka pommesen jag ätit, en sallad och supergod sås.
Viktroai poserade fint vid maten.
Liksom jag!
Efter maten tog vi en promenad genom Montmartre, och fick sedan syn på ett pâtisserie. Eftersom Viktoria aldrig ätit en eclair kom vi överens om att det var dags för dessert!


En mjuk eclair fylld med mjuk chokladkräm och toppad med smält choklad. Åh.

Bara metrarna därifrån var det en annan liten butik som fångade vårt intresse... Amorino!
Dags för dessert #2. Vi carpade ordentligt, tog vara på att vi var i den fantastiska staden Paris och beställde oss varsin glass.Mums!

Snacka om att vi däremot var sockermätta och precis lika sockerglada, och såg tillbaka på en urtrevlig middag med fantastisk utsikt, utsökt mat och delikata desserter. Men bäst - det var nog sällskapet, trots allt!


Foton på mig är tagna av Viktoria.

4 kommentarer :

 1. Åh det är underbart att få följa med på din "Paris tid" via bloggen! Hur fungerar det med barnen och familjen? Kram

  SvaraRadera
 2. Nämen fina du!! Den sista meningen gjorde mig ju bara för glad :D Visst var det en helt enkelt besynnerligt bra måndag?!

  SvaraRadera
 3. Var glassaffären också uppe i Montmartre? I så fall besökte jag den i förra veckan, och det roligaste av allt var att det var en svensk som jobbade där, som till och med var från mina trakter! :)

  SvaraRadera
 4. Mmm, Amorino. Det saknar jag faktiskt lite! Har inte fått i mig någon mjukglass än. Trots att jag varit i Sverige i sex dagar redan. Skandal! Lät som en härlig dag för övrigt :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)