Lösenord

torsdag, mars 06, 2014

Psykologkandidat aka. semmelsmaskare


Att arbeta som psykologkandidat på en par- och familjeterapi-klinik är både intensivt och långrandigt.
Efter en terapisession är jag oftast alldeles slut i skallen efter uppmärksammandet av alla interpersonellt psykologiska processer; allt som händer i rummet; allt jag analyserar och försöker förstå...

Men ibland avvisar vissa par att ha en praktikant med i rummet (som man givetvis respekterar).
Det innebär att jag får en hel del fritid med att sitta och läsa, skriva och pyssla för mig själv.




Då sitter jag och läser om etik i psykologprofessionen, eller om självmordsbenägenhet, eller knapprar lite på min bok.

Ofta finns det fika på arbetsplatsen. De senare dagarna har det blivit väldigt mycket semlor, nu när mottagningen alltid får in lass efter lass nu kring semmeldagen.




Säg hej till veckans tredje semla på arbetstid. 

Just den här semlan från Eclair har varit den mumsigaste hittills! Åh!
Så, förutom att leka psykolog så får jag även smaska godsaker och leka författare. Härligt liv, va?


3 kommentarer :

  1. Verkligen helhärligt tycker jag =) Vad tycker du är den godaste bullen/bakverket? Jag är egentligen mer av en kextjej (tänk typ singoallakex eller drömmar), men gillar - surprise - såklart semlor också! O prinsesstårta, om det kan räknas som en bulle =)

    SV: jag har nog egentligen inga jätteknasiga kombinationer. Däremot vet jag att folk regerar på att jag har ketchup till allt; potatismos, fiskpinnar, tacos, ..., ketchup tycker jag kan pimpa även den mest tråkiga maträtten =)

    SvaraRadera
  2. Det verkar väldigt spännande att vara psykologpraktikant!
    Åh, boken jag skymtar, Jag vill inte dö jag vill bara inte leva är ju läskigt bra..ska minsann ta o läsa om den. Har sett en teateruppsättning av den, då blev jag helt tagen.

    Apropå semlor såg jag någonting alldeles knasigt på instagram idag, filmjölk med smak av semla. Kan ju inte vara gott?!

    Vet du förresten när du ger dig av till Paris?

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket :) ser så gott ut med semla, det saknar jag i Paris faktiskt! Jag gillar faktiskt mest crepes med nutella (lite tråkigt) men så himla gott :) när det gäller galettes och mat crepes så tycker jag det är gott med lax eller med chevré och honung, det borde du testa!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)