Lösenord

måndag, november 25, 2013

Skeptiska pizzakombinationer med (mögel)ost


I fredags, och därmera lätt som en fjäder, så skuttade jag hem till min syster efter den långa dagen i föreläsningsalen.
Syster min är mitt i ett flyttkaos med större delen av sin lägenhet ihoppackad, så att laga middag stod inte på agendan. Men vad ville vi ha? Kinamat, sushi, kebab, pizza?

Nathalies och min pizzasmak är så långt isär man kan dra det - jag är en tycker att frukt är fullkomligt vidrigt i mat (och desto värre på pizza!), att det ska vara rejält med kött och saltigt.
Syster, däremot, tycker om den mest groteska kombinationen möjlig: Banan, curry och ananas.

Det blev alltså världens antagligen äckligaste pizza som låg och osade på bordet väl hemma, med en halva köttfärs och lök och den andra med banan, curry och ananas.
Givetvis går det inte att äta pizza utan extra ost, menar jag!
Men när jag därefter började rota i kylskåpet efter en ostbit eller två möttes jag till min fasa av....

... (skräckfilms-skrik)...
... En hushållsost som med största säkerhet mött sitt öde.

Ibland undrar jag hur min syster inte hittar dessa saker innan skräckfilmsscenario:t är ett faktum. Det gav mig däremot ett gott skratt och en anledning att reta min toka till syster.

Till pizzan tittade vi på två filmer, och därefter plockades godispåsarna fram.
Jag som inte ätit lösgodis på år och dar - numera är jag mer av en glass-bakelse-tjej, som tappat det främst suget för de gelatinartade sockerklumparna.
Däremot var det hur gott som helst att med barnslig manér pressa handen i en prasslig godispapperspåse och njuta till fullo av filmen med syster min; så som vi brukade.3 kommentarer :

 1. Vilken tur att ni kunde kompromissa med pizzan. Tråkigt dock att osten blivit oätlig.
  Jag har också blivit en glass-och bakelsetjej och får mest panik när jag ser små figurer i onaturliga färger och former.

  Sv: Oj vilken svår fråga. Alldeles spontant tänkte jag på Fairytale of New York som min favoritjullåt.

  SvaraRadera
 2. Mysigt med systerkväll! :)

  Sv; nej för tillfället är det målet inte nära... Har alltid velat åka till USA och New york, men för tillfället är jag inte ens i närheten att komma dit tyvärr, men det är ett mål! Någon gång i livet ska jag dit som sagt :)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Emelie, i egenskap av självutnämnd och självlärd - autodidakt - domare tilldömer jag dig härmed segern i detta battle! Pizza ska vara salt, och den ska inte kombineras med varken annans eller bananer! Vad har du för favvo?

  Vad mysigt det ser ut och låter med ett stycke syskon-quality time och en gnutta nostalgi =)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)