Lösenord

onsdag, november 27, 2013

Pepp på Da Peppe Due med rutig duk


Nu är det snart december och vintern är ännu inte ett faktum.
Det såg precis lika höstigt ut när jag vaknade upp gårdagsmorgon, och klädde mig för dagen.
Efter en längre förmiddagsföreläsning tog jag bussen in mot innerstaden, och mötte upp samma lasagne-ätande och oo-ande vän för att luncha. (Vi umgås något ohyggligt numera.)

Italienska smaker lockade smaklökarna, och Redoy och jag tog oss till en liten krog på Norrmalm. Den hette Da Peppe Due och var helt pittoreskt och klassiskt inredd. Mysfaktorn var onekbar.

Vi fick ett litet bord vid fönstret och slog oss ned.
Jag var fasligt sugen på en klassisk pasta med tomatsås, mozzarella och basilika - men fann ingen på menyn. Till min förtjusning fixade kyparen ihop en specialbeställning och jag fick mitt sug tillgodosett - och det med råge!
Pastan var ett aromatiskt underverk, kyparen exceptionellt trevlig och stämningen oklanderlig.
Redoy och jag satt kvar i nästintill två timmar och pratade och åt.

Därtill blev jag bjuden på pastan som à la carte-kvalitet - så pass bortskämd blir jag...

---


Vi åkte hem, pluggade och såg vidare på Breaking Bad innan det var dags för Redoy att säga adjö och mig att fortsätta min riktigt mysiga ensamkväll.2 kommentarer :

  1. Italienska köket är nog mitt favvo kök =) O dessutom täcker det in så mkt! Lasange, mousaka, pasta, fetaost, pizza... Oh, på tal om pizza! Vezuvio är min favvo också! SÅÅ gott =) Enkelt, snabbt, gott och nyttigt, min melodi!

    PS: jag är i Hufudstaden! Idag ska jag träffa Lill-Rob; är nästan lite nervöös?! Men, jag tror det kan bero på att jag aldrig fick något riktigt avslut. Vad säger de psykologiska teorierna om denna hemmasnickrade analys?

    SvaraRadera
  2. Åh vad fint att få en specialbeställning!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)