Lösenord

lördag, september 14, 2013

Halvnäck på överkroppen


Ibland när man säger något sådär utelämnande och man tänker nejfan nu står jag naken här framför dig. Det är ett försök till fördjupning i relationen, en hand som sträcks ut, ett hopp om att den andra personen ska säga att det är okej, jag har inga kläder åt dig men jag är faktiskt också naken och sedan ska vi kunna se på varandra med den där icket-dömande blicken och allt ska vara sådär jädra starkt.

Men ibland när man står där mitt i nedklädningsprocessen överväldigas man av en känsla; en rädsla inför att fullständigt naken stå och att den andra besvärat ska kyla sig med handen. Rädslan att den andra personen bara ska stirra och gå iväg, himla med ögonen och förbarma sig över den blottare man är.

Då man helt plötsligt slutar mitt i, är halvnäck på överkroppen men försöker desperat hålla vid integriteten i byxorna, inser att man framstår som världens tok med ambivalens upp över öronen som varken committar eller distanserar. Man vill återuppta värdighet genom att skrika att jag vill faktiskt se ut såhär fastän det inte alls är så det är, utan allt man vill är att antingen sätta på sig tröjan igen eller slå sig helt fri.

Relationen vilar på den reaktion som motparten frambringar, vare sig det är en sympatitröja för att säga att okej alltså jag är inte redo för din skit eller ömsesidigheten i att själv knäppa upp sin första skjortknapp, och mena att jag ser dig och jag är inte rädd.

Men vet ni? Det är jag. Jag är rädd.
Och jag antar att det är okej. För jag förmodar att det är ur rädsla som mod föds.


Ser ni mig? Jag står här naken.4 kommentarer :

 1. Så fint skrivet och så himla bra. Allt är så ärligt.

  SvaraRadera
 2. Alltså Emelie, du är så jävla duktig på att få ner känslor i ord! Vet inte om jag just nu känner igen mig extra mycket i det du beskriver; men det är nästan läskigt hur du lyckas fånga mig i din text!

  O du är så klok! Det är helt rätt; det är OK att vara rädd! Att vara modig är att göra något man är rädd för; att inte vara rädd för något är dumdristigt!

  SvaraRadera
 3. Detta var så otroligt vackert skrivet!

  SvaraRadera
 4. Så vackert du plitat ner känslor, man känner så väl igen sig i känslor man själv har och kan känna, såååå talande detta var, jag bara log då jag läste =D

  Ohhh tack så mycket =D

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)