Lösenord

torsdag, september 05, 2013

Frukostplugg på café under lugnet före stormen


Gårdagen, onsdag, var lugnet före stormen.

Min absolut sista lediga dag innan veckorna hädanefter består av en kavalkad av obligatoriska föreläsningar, från morgon till kväll, måndag till fredag. Därtill blir helgerna utfyllda med simjobb.
Trots det, så jag inte mycket tid övers till annat än att just plugga denna dag (termin 5 är tuff för oss psykologstudenter..).
Dock tänkte jag göra det med buller och bång och på allra bästa sätt!




Lyckligtvis var jag på ett alldeles strålande humör - vilket solen speglade med finess. Så fort jag vaknade gjorde jag mig i ordning, satte på mig mina bästa höstkläder (och Bob's jeansjacka) och tog mig ut i världen.




Målet med idag var nämligen att få mycket som möjligt gjort - och samtidigt ha det så trevligt jag bara kunde. Jag stack därför till ett av mina favoritfrukostfik, och beställde in frukost. Tillsammans med laptopen om min största tegelstensbok gjorde jag mig tillrätta.




Olivbaguette med skinka, smör och västerbottenost, ruccolasallad, hallonyoghurt med vallmo samt lemonad och tre koppar te. Det är vad frukosten räckte till.

Varvat med knapprandet på datorn och bläddrandet i boken satt jag totalt i tre timmar och smaskade, och blev faktiskt en hel del klokare. Frukostfika visade sig vara en superb idé!

I brist på internetanslutning och på grund av ett sinande batteri försvann jag sedan hemåt framåt lunch, där jag fick väldigt lite plugg (men väldigt mycket blogg + facebook) gjort hemma. När huvudet sedan började bli lite tugnt bestämde jag mig för att lufta skann' lite, genom att gå ut på en promenad i området....




Min korta promenad bland området blev lite längre, och tillslut hade jag gått så pass långt jag aldrig varit förr. Jag tittade på pittoreska små villor och drömde om medelålderslivet, under vilket jag önskar bo i ungefär ett sådanthär litet rött hus med vita knutar, basketkorg och äppelträd.





Tillslut hade jag promenerat i lite mer än 1½ timme, och var således framme vid Rågsved. Där träffade jag upp en av mina goda vänner som jag inte sett på länge.
Han bjöd dessutom på middag - rejäla hamburgare, från Babas Burgers!

Fy, så goda de var. Stor hamburgare med nötkött, grovt hamburgerbröd, tomat, sallad och rödlök, cheddarost och bacon. Hade inte kunnat smaka bättre...

... Om det inte var för den här lilla rackaren, som låg och skräpade i hans frys....


Ben & Jerry's Taste It, Don't Waste It


Den fick jag helt plötsligt - hela burken

Lycklig Emelie satt i soffan hos vännen, mätt av hamburgare och glad åt glass, och tittade på en riktigt bra fransk film, som jag definitivt kommer att se igen och igen och igen...




5 kommentarer :

  1. ojoj, en ny smak för min del! En recension tack ;-)

    O oroa dig inte för plugget; man brukar acklimatisera sig fortare än man tror! Åt båda hållen ska tilläggas =) Nu kommer du dessutom åter igen kunna uppleva "äntligen-fredag" känslan fullt ut =)En till fördel med att du kommer ha fullt upp: har man mkt att göra går tiden fort --> martin kommer snabbare hem =)

    SvaraRadera
  2. Tufft med så mycket plugg. Men kanske bra på sätt o vis att du har fullt upp både vardagar o helger, så att du inte har tid att sakna din grabb riiiiiktigt lika mycket..nen whatsapp är bra grejer det. Tänk egentlugen, att man nu för tiden kan ha kontakt med varandra över typ hela världen, i stort sett gratis. Knäppt.
    Bra att du kompletterar all din psykologi med goda måltider :)) Hamburgare, fy tusan va gott. På min skola består middagen av laxburgare..hm. Jag övar på att äta fisk jag..
    Åååhhhhh! Den jävla glassen! Vad man nu ska kalla den, finns inte i något namn i något sortiment jag letar i :( sjukt sugen på den, men den finns då varken i förtäckningen av b&j's glassorter eller i frysarna :''(
    Septemberkram på dig sockertopp!

    SvaraRadera
  3. Haha, det låter ofta som dina dagar blir sådär spontant bra, ba "var på promenad och plötsligt träffade jag en vän som bjöd på middag....OCH GLASS" haha! Fint :)

    SvaraRadera
  4. Okej frukostfika tänker jag skriva upp på min höstlista direkt! Hallonyoghurten såg ut att vara att dö för.

    Sv: På den vegetariska fronten är jag alldeles såld på hummus.

    SvaraRadera
  5. Haha! Ja det lät ju lite för bra för att vara sant nästan ;) spontanglass är ju aldrig helt fel lix!

    Jo, den var fin. Var på uni typ hela dagen och på kvällen träffade jag en vän och drack lite vin och så bara! Det blev lugnt och inget särskilt, men ändå trevligt :)




    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)