Lösenord

onsdag, mars 20, 2013

Pluggbrunch med trasig ost och skumbanansyoghurt


Denna onsdag skrev jag av mig från alla plikter eller större planer - idag bestämde jag mig för att bara ta det lugnt, finslipa det avslutande på hemtentamen och vila upp mig.

Jag vaknade av mig själv vid ljusets ankomst (som trots mina tjocka träpersienner nådde fram till mig) vid halv åtta,
och lunkade upp för att ta en dusch. Rebellisk mot kylan utanför klädde jag mig i blommigt.
När jag kikade ut genom fönstret var jag inte alls sugen på att ta mig ut.
Det snöade och blåste så att fönsterskivan vibrerade - ack, ett sådant icke-typiskt marsväder!
Däremot var min vilja till Tuva-umgänge och pluggbrunch mycket starkare än min ovilja gentemot den enträgna vintern,varpå jag klampade ut i snödrivorna och tog en kort busstur till önskad destination.

För första gången fick jag se Tuvas lägenhet, och ni ska veta hur söt den var!
Alldeles perfekt för en liten tösabit utan större behov av disko-dansgolv eller eko.

Dessutom hade hon bakat scones och dukat fram så fint, så fint. Såg ut som ett litet café bara där.

Tuva bidrog med muffinsformade, nybakta havrescones (mmm!) med cream cheese, smör, skinka, ost, tomat, gurka och marmelad, egenkomponerad lyxmüsli och färska hallon, mjölk och te. Själv bidrog jag med osmaklig yoghurt som smakade skumbanan, turkisk yoghurt och lätta.

(Nej, jag inser att det inte låter rättvist.)
Fast Tuva ser glad ut ändå!
Antagligen för att det var så nedrans gott i alla fall, så pass att jag åt en scones för mycket..
.. (eller för lite, beroende på om man prioriterar magrum eller smakrum högst)..

Denna gång kom vi till skott med pluggandet efter brunchen!

Med klassisk musik klingande i bakgrunden och diskussioner om påskbrunch och insjunkna pojkvänner så satt vi båda med våra hemtentor - och jag tror faktiskt jag är nästintill klar!

Vid halv två-tiden packades det ihop för mig att smyga tillbaka hemåt. Jag fick en varm kram adjö, och lovade att hålla brunch hos mig nästa gång. Jag känner att jag verkligen vill gottgöra för den goda brunchen och det fina sällskapet - bokstavligen.2 kommentarer :

 1. Såg ju riktigt mysigt ut faktiskt! Och härligt att du känner att hemtentan sjunger på sista versen, älskar känslan av att göra klart en uppgift och veta att man inte behöver oroa sig över den mer.(Fast jag kan tyvärr inte släppa dem helt och hållet förrän jag fått tillbaka dem, gärna med ett fint MVG)

  Känner att jag egentligen inte har någon rätt att klaga på vädret, i alla fall inte om jag jämför med hur ni har det i Stockholm. Här är det i alla fall ingen snö.. ;)

  SvaraRadera
 2. Ditt stackars förra lilla inlägg. Att allting kunde bli så himla fel..! Tur att det löste sig sen i alla fall. Tycker lite synd om er stockholmare som aldrig kan tjuvåka..mehe.
  Idag dock, en Mlis lika fin som vanligt i sina blommor :3 Guuuud va sugen jag är på scones när du frestar mig med dessa gudomliga scones-snör-ost-marmelad-inlägg! Knasigt, jag tänkte köpa den bananyoghurten i söndags, men backade ur när jag såg procenthalten. Tycker det blir alldeles för rinnigt när det är så lite..har dock inte smakat på Valios lättprodukter. Hur tycker du de är i konsistensen? Brukar du köpa lättyoghurt? Att den smakar skumbanan gör mig lite glad att jag köpte Verums hälsoblåbärsyoghurt istället ^^
  O fy farao för vädret i detta land!! Påsk nästa vecka o man väntar sig lite annat än snöstorm utanför fönstret .__.

  Skulle jättegärna vilja ha receptet på det förra naanbrödet :3 Nyfiken på att göra egengjort. Att det tar tid gör ingenting alls :D

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)