Lösenord

tisdag, mars 19, 2013

Hittills förargliga och osamarbetsvilliga morgon


Ny bryter vi av denna annars glättiga värld av middagsbjudningar och franska drömmar,
med en liten klagosång om idag och morgonens ondskefulla timmar.

Hittills har jag haft en riktigt förarglig, jobbig och oresonlig morgon. Inte nog med att jag började
klockan åtta med en obligatorisk föreläsning, och inte nog med att ute dominerar snöfallet från helvetet...
(Jag skyller på dessa faktorer för eländet som härnäst följde.)

När jag kommer till tunnelbanestationen klockan fem över sju så inser jag att jag glömt mitt busskort hemma.
Med suck och stön vänder jag på klacken och börjar vanka hemåt, men inser plötsligt att nycklarna även dem ligger hemma - inlåsta i lägenheten.

Irriterat försöker jag få tag på Martin eller min far (de enda som har extranycklar). Martin verkar sova som en stock, och pappa har en viktigt möte och kan inte åka och hämta mina nycklar hemma hos sig. Däremot tipsar han om att köpa en engångsbiljett och ta sig till Martin.

Utmärkt idé! utbrister jag, men blir stoppad i min nyfunna glädje när kontrollanten ber om pengasumman och jag inser att plånboken också ligger hemma. Och sms-biljett går inte att köpa tack vare de nya reglerna.

Så där står jag. Förtvivlad, desperat och fångad mellan skolan, Martin och min lägenhet - utan möjlighet att kunna ta mig någonstans. Fingrarna och tårna börjar domna bort mitt i snöovädret och jag fäller en sorgetår för min eländesmorgon.


Ja, nu ser det rätt mörkt ut, tyckte jag.


Tack och lov ringer pappa upp igen och säger att han i sin plånbok hittat en extra tågremsa! Den kan han svänga förbi med om cirkus en halvtimme, om jag bara väntar snällt där vid Gullmarsplan. Då kan jag ta mig till skolan, åtminstone. Och bara en timme sen!

Efter cirkus 8 obesvarade samtal till Martin ringer han senare upp, och meddelar att han kommer vara samtidigt som mig vid Psykologiska Institutionen. Han tar med sig nycklarna, så att jag kommer hem!

Efter den lååånga och hungriga föreläsningen så svänger pappa förbi igen, och denna gång för att ta oss till ett lunchställe. Trots snöoväder och en butter Emelie finner vi vår väg till Blue Chili Thai Restaurant.


 


Där får jag i mig ett berg med vårrullar och mår genast bättre i magen.
Tänka sig, vad hunger starkt påverkar humöret.


---

Nu är jag äntligen hemma igen, har tagit ett varmt bad och startat igång första tvätten nere i tvättstugan.
Tänkte avsluta dagen med lite självömkande, bloggläsande, pluggande och så ett träningspass.

Imorgon ska jag nämligen iväg för att få brunch-plugga med fina Tuva-Lisa, som jag inte sett på ett bra tag nu!
Jag ska få se hennes lägenhet för första gången också, tihi.



8 kommentarer :

  1. Men åh, mardrömsscenario! Blir så jobbigt när det inte bara är en sak som är fel, utan när det blir dominoeffekt på alla svårigheter. Men om man ska se det från den ljusa sidan så är det ju himla fint att din pappa var räddaren i nöden!
    Håller med om det där med att man kan bli på så vansinnigt dåligt humör om man är hungrig.
    Varmt bad lät inte dumt, efter en sådan dag. Snöoväder... Så himla overkligt för mig att tänka mig! Här är det 13°C och sol. Men får mig väl en verklighetschock imorgon när jag kommer till Sverige. Tur att min dunjacka väntar på mig i en varm bil vid min ankomst!

    Mysigt med brunchplugg förresten!

    sv: Ja, det var en del, men jag är råimpad över mig själv som inte fick någon större panik överhuvudtaget. Så himla skönt. Ja, eller hur! Sjukt god såg Lindt-kaninen ut... Man får köpa några för att komma upp i den storleken haha, den var enorm!

    Haha, nähäää, inte ens till Emsi :'o haha. Såg att det var Kidneybönor i dock, I'm on to you! Huhuhu.
    Haha precis, kommer bli bullkalas!

    Nej, kaffe brukar ofta vara billigt. Te är lite värre. Men godare, ändock, så får väl vara värt!
    Klart jag kommer ihåg Martins smörgåsfasoner, de var en smula egendomliga... Haha.

    SvaraRadera
  2. Låter inte direkt som en toppen start på dagen; men slutet av dagen blir nog kanon ska du se!

    Ja denna snö alltså, why world, why?! Trodde snön skulle vara borta nu men nää. Usch! Förövrigt ser lunchen otroligt smarrig ut!

    Hoppas du får de bra trots dagens start! Stora kramar.

    SvaraRadera
  3. Lät inte som någon vidare start på dagen ;). Finns det något som kan påverka ens humör så mycket som hunger? Avundas de människor som kan gå hungriga och utan mat länge utan att förvandlas till monster. Jag är som han i snickers reklamen haha, supergnällig.

    Vad tiden går fort egentligen. Jag menar 5 år. Verkar som du hittat en ny toppen kille. Väntar fortfarande på drömprinsen, men rätt var det är så dyker han väl upp;).

    Turkar är minst sagt ägg galna:) Turkisk mat är så himla gott. Prövat?

    Sant som du säger, man måste våga leva och ta chanser i livet. Kanske ska chansa mig på en Coconutterly Fair de säljer den för 30 kr denna veckan. God?

    Hoppas allt är bra!!

    SvaraRadera
  4. Aj aj, inte alls roligt när det blir en sådan dominoeffekt med den ena dåliga saken efter den andra.
    Ett bad låter som en riktigt bra idé, nu på vintern önskar jag verkligen att jag hade ett badkar. Skulle behöva det för avkoppling känner jag, för just nu är mina tankar överallt och ingenstans.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Verkligen! Det låter ju mysigt, att du ska bjuda på fika. Fin dotter du! Jag ska bjuda mamsen och Lennis på glass när de kommer hit (om det är sol, förstås). Annars någon annan fika. Tycker du inte det är mysigt att fika när det är snö? Är massa mysfaktor, ju, att vara inomhus när det är snö utomhus..!

    Haha, precis. I'm soooo on to you! Det låter inte alls dumt, det får du så gärna göra! Men då måste du ju handla ingredienserna i all hemlighet, hoho...

    Åh, 12 dagar bara! Jättesnart, ju. Det har varit snökaos i Paris nyligen, dock, och kallt. Håller tummarna på att det har förändrats tills du åker dit!

    SvaraRadera
  6. Ja precis, de är de nya! Sitter verkligen som en smäck, tight ass i dem alltså! Haha ;) bootylicious osvosv.
    Haha, vindruvor är gott med ALLT, typ! Fantastisk frukt. Himla god frukt och goda grönsaker i Aix, också.

    Aixcale heter mitt favoritcafé, finns Wifi där (därmed kan man plugga och slå upp lite ord och sådant), jättetrevlig personal och roligaste skylten, som du såg här för några inlägg sedan. Jättegoda kakor och finns lite smått och gott där. Fräscht ställe. Ligger jättenära hemifrån. Bästa caféet, helt enkelt! Visst kan jag ta bilder, I'm on the case!

    Hihi, jaaa. Det har jag absolut, köpt massa presenter till mina nära och kära, gillar att skämma bort dem, mwhihi :3

    Haha, nej, det förstår jag, transporten blir ju desto mindre skön. Men kontrasten när man väl får komma in i det varma fikastället och mysa ned sig, den är ju himla fin!

    Det ska vara våååår! Jag håller alla tummar och tår för det.

    SvaraRadera
  7. Åh gud alltså jag LIDER verkligen med dig. Även om allt är frid och fröjd nu, hehe. Gud jag hatar när sådant där händer, även om precis samma scenario inte hänt mig.
    Har skrivit min idé till dig på facebook nu :D
    Jag åker till Paris imorgon!!! Ville bara dela det hehe.

    Klänningen har jag köpt på Gina Tricot! För länge sedan dock, typ 2 år sedan. Vad roligt att du tycker den är fin, använder den aldrig längre. Hade den just den dagen för att vi skulle klä ut oss till blomgudinnor. Hade blommor i håret, blomklänningar, blomdiadem osv. :)

    SvaraRadera
  8. Någon måste suttit och dragit i fel trådar den dagen, för jag råkade också ut för högre makters illdåd! På väg hem från stan gick bilen sönder (preciiiiis efter att vi tagit oss av motorvägen, puh!) vilket resulterade i att jag fick stå vid en vägkant, med en tjutande bil, i sisådär 30 minter... Därefter väntade manuell bogsering av bil, ihärdigt puttande och lite svordomar och sådant. Hehe.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)