Lösenord

tisdag, februari 05, 2013

En vardagslyxig, men främst av allt helmysig Tuva


Idag har jag åtnjutit en vardagslyxig, men främst av allt helmysig frukost tillsammans med
brunch- och frukostpinglan Tuva.

Vi möttes upp på Söder och fann oss ett litet café som serverade stor eller liten frukost - fastän de båda var riktigt stora!
Vi valde båda lilla frukosten, som bestod av valet av baguette (ljus, oliv-, valnöts- eller frukt-), ost och skinka, en sallad med asiatisk dressing, juice och en kanna te/kaffe.


Kan ni förstå att detta var den -lilla- frukosten??


Fy farao, vad gott det var..!
Tuva ser rejält nöjd ut redan innan vi hunnit hugga in...
Förutom den goda frukostupplevelsen så blev det tal om allt från pojkvänner till plugg till familjeliv (och lite till),
och tiden försvann hur snabbt som helst.

Flera timmar efteråt hade jag energirus av den fina frukostträffen, och hade kvar den mysiga känslan som funnits hela morgonen.

Frukost eller brunch är något av det mysigaste som finns. Speciellt när man har en sådan fin Tuva mittemot.
Åh, Tuva, snart måste vi ses igen.6 kommentarer :

 1. Ah, jag förstår :) Vilken ynnest att ha valet att ses när man vill om suget faller på! Avis!

  SvaraRadera
 2. Åh guuuud vad gott det ser ut..! Den där baguetten är inte fransk men den ser ändock himla god ut, får jag säga. Vad härligt att ni hade en så mysig frukoststund. Frukostfika är väldigt mysigt och gott.
  Dessutom så blev jag massa sugen på indiskt när jag såg bilden här nedanför! Ska kika efter indiska restauranger i Aix. Nomsi.

  sv: Ja har haft det riktigt fint! Var väldigt skönt och härligt att ha Ellinor här. Hon är en sådan glädjebringande och kärleksfull människa. Så underbart.

  Ja, franska baguetter är bäst! Vi har provat en del olika boulangerier och får se vilken vi kommer tycka mest om. Det är stor skillnad, må du tro!

  SvaraRadera
 3. Haha, vet inte riktigt. Oliver känns ju italienskt men är mycket sådant här också. Dessutom så åt Ellinor när hon var här en baguette med oliver i, så det kanske är lite franskt också? Uf, jag gillar inte oliver, jag..!

  Absolut, ska jag göra! Åååh Tre Indier, vad gott. Okej, en böngryta? Vegatariskt är faktiskt ofta väldigt, väldigt gott.

  Ja gudja, brödet här är sjukt billigt, åtminstone baguetter och sådant, om man ska ha en vanlig klassisk ljus baguette. Kostar liksom 90 cent oftast till 1 euro. Helt okej, liksom. Men det är väl för att det är det enda de äter, i princip; bröd. Haha. Ska bunkra upp med svenskt mörkt bröd när jag är hemma en sväng, nu! 70+ kronor? What!?

  SvaraRadera
 4. Haha ja, jag känner att jag kan vara lite privatare när jag har lösenordsskyddad blogg :)

  Oohohohoh grattis!!!!!!!! haha vet inte om det gör mig asglad, men peppen smittar av sig åtminstone! fasen vad fett, du får berätta vad du fått i present vet jag :D

  åh frukosttallriken <3

  SvaraRadera
 5. Amandah, såklaart..6 februari 2013 16:17

  Svar: Nä, han har flickvän :D Desto bättre, för då innebär det ju förhoppningsvis att han MENADE vad han sa ;) Dessutom var han inte alls min typ! Haha.

  Ert frukostande ser dömysigt ut! Jag har tänkt bjuda mamma på brunch på ett lyxhotell i göteborg som födelsedagspresent! RIKTIGT äckligt dyrt, men förhoppningsvis värt det :)

  Ha en toppenonsdag! Det känns som torsdag, tycker jag, men ändå!

  SvaraRadera
 6. Jag tror jag nog är den enda person i världshistorien som ALDRIG har ätit en brunch. Frukostmat är frukostmat, lunchmat är lunchmat. Frukost äter man vid frukost, lunch äter man vid lunch... Vad är brunch, och när äter man det? x)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)