Lösenord

söndag, januari 13, 2013

En sådan oerhörd Paris-längtan


På sista tiden har jag haft en sådan oerhörd Paris-längtan...

Jag trånar efter att äta crêpes med nutellafyllda mungipor, att skutta omkring i vindsglada sommarklänningar, att promenera mig mör i hela benen och undvika tunnelbanesystemet, att kyssas på Trocadéro, att bli dyblöt efter en störtskur och värma sig i närmaste franska fik...

Jag saknar att smeta smör på baguette med fingrarna i hotellrummets stora dubbelsäng, att skratta när Martin försöker uttala ett franskt ord, att beställa "un café et un thé" av frukostvärdinnorna på morgnarna, att illegalt bli fångad på bild i ett känt franskt museum, att spela kort på heltäckningsmattan...

Jag svärmar efter att gräva ned mig i Versailles trädgårds klöverfält, besöka tiotals exakt likvärdiga souvenirbutiker, bli förundrad varje dag vid synen av Eiffeltornet, att beställa en rätt på en restaurang som jag inte kan översätta till svenska och att bli kallad "mademoiselle"...


Att illegalt bli fångad på bild i ett känt franskt museum...Jag bara älskar det så förfärligt, fantastiskt, fenomenalt, fruktansvärt och fanatiskt mycket.
5 kommentarer :

 1. Nu fick du mig att längta som tusan till sommaren... Måste vara att du nämnde sommarklänningar som fick längtan att bubbla upp inom mig.
  Har inte varit i Frankrike, eller kanske då jag var 1 eller 2 år, men det är ju ingenting som jag kommer ihåg direkt.. ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. frankrike är underbart! ska dit i sommar :D Disneyland och paris, yay! haha

  SvaraRadera
 3. Ååh, vilket fint inlägg (och fantastisk aliteration du fick till där på slutet ;D)

  Ja, han är allt bra fin den där mannen jag har i mitt liv, och kvällen blev fantastisk. Jag känner mer och me rhur jag börjar tröttna på att mäta upp efter deciliter och antal äggstora potatisar, det är inte så jag vill spendera resten av livet. Jag vill ju njuta av allt det goda och följa mina nycker och infall - precis som det ska.

  Ååh, vad sugen jag blev på att åka till Paris, jag som aldrig varit där eller kan ett endaste ord franska - men det låter så fin!

  SvaraRadera
 4. Nämen! Ännu en liten språk-nörd, hihi. Språk är bland det finaste jag vet, och aliteration ligger mig varmt om hjärtat, jag är svag för människor som vet hur man leker med ord :D

  SvaraRadera
 5. Åh vad segt, postade världens längsta kommentar här men så kom den inte upp, that sucks major ass! Okej. Summan av kardemumman i kommentaren var typ vilken är din absoluta favoritplats/favoritsak med/i Paris?

  sv: Tack så mycket min fina raring. I know, this is my dream! Påminner mig om det i de mörka stunderna, och försöker föreställa mig slutet; hur stolt och glad jag kommer vara att jag vågade.

  Tack för dina fina kommentarer på båda bloggarna, och vad roligt att du följer de båda! Hoppas du har det bra, minou. När kan du Skype-dejta?
  Bisous!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)